Gönderen Konu: Fotoğrafçılığın Aşamaları  (Okunma sayısı 8330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Fotoğrafçılığın Aşamaları
« : 29 Mayıs, 2012, 19:31:02 »
Şaka gibi, ama bence gerçeğe çok çok yakın olmuş bu aşama tablosu.

http://blog.fotografium.com/wp-content/uploads/2012/03/fotografciligin_asamalari.jpg

Çevrimdışı REİS

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fotoğrafçılığın Aşamaları
« Yanıtla #1 : 29 Mayıs, 2012, 19:42:49 »
Doğru bir grafik gibi..
Bilgi ve tecrübeye paralel kalitede artıyor.

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #2 : 29 Mayıs, 2012, 22:05:08 »
Gerçekten hoş ve güzel bir grafik. :) İncelerken bunlardan geçmekte olduğumu gördüm. :)  Güldüğüm ve doğru bulduğum noktada 1.si çektiğim hiç bir şeyi beğenmiyorum ibaresi bir diğeri ise Filmli kamera kullanmaya başlama. :) Tebessüm yarattı bende.
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 30 Mayıs, 2012, 00:47:15 »
Flick, 500px gibi bir dönemim şükür olmadı. :))

HDR tutkunu da olamadım gitti. Ama genel olarak herkesin içinde "ben" bulabileceği grafik olmuş. :) :)
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı ALPeeR

• Üye
  • *
  • Acemi Pentaxçı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 30 Mayıs, 2012, 17:41:41 »
Daha çok yeni olmama rağmen bu grafikle ilgili yorum yapmak istedim nedense :)

1- Kit lens sendromunu ben de yaşadım "hemen bir lens daha almalıyım" diye ama şimdi kit lensimle artık barıştık ve acemiliği beraber atlatacağız umarım :)

2- Çektiğim her şey kötü dönemi teknik açıdan mı? sanatsal/kurgusal açısından mı onu anlamadım?

3- Güzel HDR'ler oluyor bazen ama bana hiç çekici gelmiyor, yani tamamen teknik bir çalışma bence. Eskiden photoshopta bazı fotoğrafları birbirine montajlayıp renklerini değiştirerek sadece güzel bir masaüstü resmi olsun diye hobi amaçlı çalışmalar yapardım onları anımsatıyor, sanatsal açıdan bişey ifade etmiyor bana.

4- Photoshopla fotografçılığa başlamadan önce tanışmış olmak fotoğrafçılığa ne kadar olumlu yansır? Ben yaklaşık 10 yıldır photoshop kullanırım ama ilk DSLR'mi 1 ay önce aldım :) o yüzden pozlama, beyaz dengesi, kontrast, keskinlik gibi düzeltmeleri yapabiliyorum. Bu benim grafiğin ortasından başlamış olmamı sağlar mı? :))

5- "Hiçbir şey yapamıyorum" dönemi konu bulamamaktan mı, beceriksizlikten mi kaynaklanıyor?

6- Bir de aklımda hep şu soru var, DSLR'lerin çıkışı ile sosyal ağlar, paylaşım sitelerinin artması ile fotoğrafçılık sanatı ilerledi mi? Geriledi mi? Ben de dahil bu konuda başarılı olma ihtimali belki de çok düşük binlerce kişi bir hevesle DSLR sahibi oluyor; teknik ve kurgu açısından eksikleri olan ama görsel açıdan güzel çiçeklerin, böceklerin, insanların binlerce fotoğrafını çekip flickr, 500px gibi sitelerde bunları paylaşıyor. Peki bu kişiler yaratıcılık açısından kendilerini geliştirebiliyor mu, fotoğrafçılık sanatı gelişiyor mu? Kaç fotoğrafçının, kaç fotoğrafı diğerlerinden bir adım öne çıkıyor? Bu ayrım çok ince bir çizgi olmalı ve bu grafiğin neresinde?

7- Kompozisyon tanımı, konuyu kendimizin hazırladığı fotoğraflar için mi kullanılıyor sadece, yoksa bir hikayesi olan her kare aslında bir kompozisyon mudur? Konuyu hazırlayan olmaktan ziyade avlayan fotoğrafçı olmak istiyorum bu bende bir eksiklik yaratır mı?
Pentax K-r + 18-55mm
Ben kit lensten, kit lens benden illallah edene kadar :))

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 29 Ağustos, 2012, 13:56:59 »
    Yeni üyelerin kendilerini grafiğin neresinde olduklarını bilmesi açısından konuyu gündeme getirmek iyi olacağı kanısındayım.

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
« Yanıtla #6 : 29 Ağustos, 2012, 14:31:22 »
Daha çok yeni olmama rağmen bu grafikle ilgili yorum yapmak istedim nedense :)

1- Kit lens sendromunu ben de yaşadım "hemen bir lens daha almalıyım" diye ama şimdi kit lensimle artık barıştık ve acemiliği beraber atlatacağız umarım :)

2- Çektiğim her şey kötü dönemi teknik açıdan mı? sanatsal/kurgusal açısından mı onu anlamadım?

3- Güzel HDR'ler oluyor bazen ama bana hiç çekici gelmiyor, yani tamamen teknik bir çalışma bence. Eskiden photoshopta bazı fotoğrafları birbirine montajlayıp renklerini değiştirerek sadece güzel bir masaüstü resmi olsun diye hobi amaçlı çalışmalar yapardım onları anımsatıyor, sanatsal açıdan bişey ifade etmiyor bana.

4- Photoshopla fotografçılığa başlamadan önce tanışmış olmak fotoğrafçılığa ne kadar olumlu yansır? Ben yaklaşık 10 yıldır photoshop kullanırım ama ilk DSLR'mi 1 ay önce aldım :) o yüzden pozlama, beyaz dengesi, kontrast, keskinlik gibi düzeltmeleri yapabiliyorum. Bu benim grafiğin ortasından başlamış olmamı sağlar mı? :))

5- "Hiçbir şey yapamıyorum" dönemi konu bulamamaktan mı, beceriksizlikten mi kaynaklanıyor?

6- Bir de aklımda hep şu soru var, DSLR'lerin çıkışı ile sosyal ağlar, paylaşım sitelerinin artması ile fotoğrafçılık sanatı ilerledi mi? Geriledi mi? Ben de dahil bu konuda başarılı olma ihtimali belki de çok düşük binlerce kişi bir hevesle DSLR sahibi oluyor; teknik ve kurgu açısından eksikleri olan ama görsel açıdan güzel çiçeklerin, böceklerin, insanların binlerce fotoğrafını çekip flickr, 500px gibi sitelerde bunları paylaşıyor. Peki bu kişiler yaratıcılık açısından kendilerini geliştirebiliyor mu, fotoğrafçılık sanatı gelişiyor mu? Kaç fotoğrafçının, kaç fotoğrafı diğerlerinden bir adım öne çıkıyor? Bu ayrım çok ince bir çizgi olmalı ve bu grafiğin neresinde?

7- Kompozisyon tanımı, konuyu kendimizin hazırladığı fotoğraflar için mi kullanılıyor sadece, yoksa bir hikayesi olan her kare aslında bir kompozisyon mudur? Konuyu hazırlayan olmaktan ziyade avlayan fotoğrafçı olmak istiyorum bu bende bir eksiklik yaratır mı?

Alper arkadaş güzel şeylere değinmişsin.5 ve 6.madde üstünde düşünülmesi gerekir fazlaca.
grafik olayında gelişim sırası, bende bu belirtilenin dışında değişken bir sırada takip etti diyebilirim :) öncelikli olarak hiç oto modları kullanmazdım şimdi daha çok kullanır oldum.veya otomodların görevlerini tam öğrendim yerinde kullanmaya başladım ! MegaPixel olayınıda kavramsal olarak bildiğim için hiç bir zaman önemsemedim.

"ekipman manyaklığı"nın artıtığı dönemde "fotoğraf kalitesi"nin düştüğü kesin :) "hiçbirşey yapamıyorum" kısmını anlamadım tabloda.
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Bu Pazar Fotoğrafçılığın için Ne Yaptın?

Başlatan cbaytan

Yanıt: 22
Gösterim: 23084
Son İleti 13 Ocak, 2012, 10:01:12
Gönderen: cbaytan