Merhaba.
Epey zamandır geniş aralıklı bir lens almayı düşünüyordum.
Bayağı inceleme-yorum okudum.
Genelde önerilmediği için her seferinde uzak durdum.Ama aklımda hep vardı.
Şükürler olsun para harcamadan tecrübe ve bilgi sahibi olduğum bir konu olmadı zaten

Daha sonra kendi kanaatimi oluşturmak için bir tane almaya karar verdim. Çocukların 23 nisan gösterilerini çekmek te işin motive edici kısmı oldu.
En sonunda geniş aralıklı lenslerin en başarılılarından Tamron 18-250 yi bir arkadaştan aldım.
Bir kaç gündür fotoğraf çekiyorum. Av modunda otomatik iso ayarında çekimler yapıyorum. DAha bilinçli ayarlarla daha iyi sonuçlar alınabilir diye düşünüyorum.
Tamamen acemi bir kullanıcı olarak görüşlerimi yazayım, almayı düşünenlere bir fikir de ben vereyim ve kafalarını iyice karıştırayım.
Merak edilen bişey olursa ona göre izlenimlerimi yazarım.
Not: K5IIs ile kullanıyorum.
Fotoğraf:Genelde 18-55 ve 50-200mm kit lens ikilisinden daha keskin fotoğraflar aldım.
Kullanışlılık açısından çok başarılı.Tek lensle gündüz çekimlerinde işinizi fazlasıyla görür.
Bokeh ve kontrast konusunda Pentax lenslerden bir tık geride geldi.
24-200mm arası bana çok kullanışlı geldi.
Düşük ışıklı ortamlarda standar kit lens gibi.
Netleme hızı gayet başarılı. Dışarıda zaten normal hızda.
Kullanışlılık:Lens fazlasıyla kullanışlı.
Hatta sıkıcı bile diyebilirim.
Çekmek istediğiniz ne varsa eğilip bükülmeden, yaklaşıp uzaklaşmadan çat çat çekiyorsunuz. Sürekli bu lensi kullanan biri kilo alabilir. Çünkü hiç hareket etmene gerek yok

Gövde:
Gövde 17-50 ile aynı boyutta.
Malzeme kalitesi iyi.
Zoom halkasını 17-50mm deki gibi sert bekliyordum. Tam tersi çok yumuşak.
Hatta o kadar yumuşak ki, çekilen fotoğrafa bakmak için makineyi aşağı tuttuğunuzda lensin ucu kendiliğinden uzuyor. Bir yere çarpmamak için dikkat etmek gerekiyor.
Sonuç olarak tek lensle gezmek isteyene lensi tavsiye ederim.
Sayfayı yavaşlatmasın diye tam boyut eklemiyorum.
Linkleri tıklayarak tam boyuta ulaşabilirsiniz. Eklediklerim %100 crop.
Fotoğraflar makineden çıktığı gibi. Belki bazılarında ufuk düzeltmeleri yapmış olabilirim.
Düşük ışık detay-

Tam boyut
http://i.hizliresim.com/pzb1NL.jpgAşağıdaki croplar aynı fotoğraftan, parkta oynayan çocuklar
Kenar

Kenar

Köşe

Köşe

merkez

Devamı diğer mesaja.