Anket

Fotoğraftan Beklentiniz Nedir?

Sadece hatıra ve aile fotoğrafları çekmek.
Kişisel subjektif beğenime göre "güzel" fotoğraflar çekebilmek.
Hem kişisel beğenime göre hemde çevremdeki toplumunda beğenebileceği fotoğraflar çekmek.
Türkiye çapında Fotoğraf sanatçısı olabilmek.
Eserleri müzelerde yer alabilecek kalitede, uluslararası bir Fotoğraf sanatçısı olabilmek

Gönderen Konu: ANKET: Fotoğraf Çekmekle Şu Anda Neyi Amaçlıyorsunuz?  (Okunma sayısı 36380 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Fotoğrafı ne kadar ciddiye aldığımız, veya fotoğrafı sadece ilginç ve çekici olduğu için veya sadece fotoğraf ekipmanının fetişizmine kapılarak yapıp yapmadığımız sorusu benim çocukluktan beri kendime sorduğum bir sorudur. Anlaşılacağı üzere 4. ve 5. şıklar estetik felsefesine göre veya onu en azından onu yorumlamayı bilerek fotoğraf çekebilmeyi ve gerçek bir "güzel sanatlar sanatçısı" olmanın gereklerini içeriyor. 2. ve 3.  ise sadece kişisel veya gündelik yani zamanımızın insanlarının ortalama beğenilerine hitap eden popüler (pop) fotoğraflar çekebilmek anlamını taşıyor.

Size en yakın gelen şıklardan birini işaretlerseniz, Türkiyedeki fotoğrafçıların amaçlarına dair "neredeyse" bilimsel bir bilgi sahibi olabileceğiz.

Eğer işaretlediğiniz şık size tam olarak uymuyorsa veya bu konuda şüphe, soru veya fikirsel katkılarınızda varsa buraya cevap olarakyazarak belirtin lütfen.

Not: Anketi oyunuzu sonradan değiştirebileceğiniz şekilde yaptım.
« Son Düzenleme: 17 Eylül, 2011, 11:21:11 Gönderen: cbaytan »

Çevrimdışı Tonguç

• Üye
  • Sevgilerle.
    • Profili Görüntüle
    • Berkay Vuran
Ynt: ANKET: Fotoğraf Çekmekle Şu Anda Neyi Amaçlıyorsunuz?
« Yanıtla #1 : 17 Eylül, 2011, 12:06:19 »
Oyumu kullandım.
Birileri arkandan konuşuyorsa, onlardan öndesin demektir.
https://www.facebook.com/BerkayVuran

Çevrimdışı CMLKK³

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 17 Eylül, 2011, 23:11:57 »
Bende oyumu şimdi kullandım benim fotoğraf çekmekteki amacım tamamen kişisel tatmin açıkcası Ali'nin,veli'nin,ayşe'nin beğenmesi şu aşamada zerre önemli değil benim için ama ileride olay kişisel tatmini geçer o zaman belki aliyi,veliyi düşünebilirim ;)
http://500px.com/CMLKK

Kahverengi dallardan pembe çiçekler açtığına göre,Ümitsizliğe gerek yok…

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 18 Eylül, 2011, 00:01:44 »
Ali'nin,veli'nin,ayşe'nin beğenmesi şu aşamada zerre önemli değil benim için ama ileride olay kişisel tatmini geçer o zaman belki aliyi,veliyi düşünebilirim ;)

:) Aliyi Veliyi düşündüğünüz süre zarfında  kesinlikle 5. şıkka giremezsiniz ama. 

Çevrimdışı CMLKK³

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 18 Eylül, 2011, 00:08:27 »
Hocam inşallah yukarıdaki yazdıklarımla yanlış anlaşılmamışımdır amacım ukalalık falan değildi :) 5.şıkkıda hocam işin açığı kendimi artık ben oldum budur diyebileceğim bir durumda belki düşünürüm ama oda çok zor fotoğrafçılık bence bunu yaptım oldu şunu yaptım oldu tamamdır bitti gitti diyebileceğimiz bir olgu değil onun için ben 5. şıkka çok uzağım :)
http://500px.com/CMLKK

Kahverengi dallardan pembe çiçekler açtığına göre,Ümitsizliğe gerek yok…

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 18 Eylül, 2011, 00:13:28 »
zor fotoğrafçılık bence bunu yaptım oldu şunu yaptım oldu tamamdır bitti gitti diyebileceğimiz bir olgu değil onun için ben 5. şıkka çok uzağım :)

Estağfurullah, doğru anlamışım sizi, bende aslında sağlam gerçekleri şaka yollu olarak söylemek istemiştim. Bir sanatçı şansımız daha kayboldu anlamında.
« Son Düzenleme: 18 Eylül, 2011, 00:17:20 Gönderen: cbaytan »

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #6 : 18 Eylül, 2011, 03:05:58 »
Bende oyumu kullandım ve   "Hem kişisel beğenime göre hemde çevremdeki toplumunda beğenebileceği fotoğraflar çekmek." olan şıkkı işaretledim nedeni ise ben çektiğim fotoğrafları değer verdiğim öncelikle aileme ve çevremdeki bir kaç arkadaşıma gösterdikten sonra olumlu/olumsuz eleştiri aldıktan sonra kendimi geliştirebilirim.Eğer olumlu eleştiri alıyorsam bilgi sahibi oldum ve devamını getirmem gerektiğini anlarım. Olumsuz eleştiriler olursa da kendimi biraz daha vererek olumsuz eleştirileri göz önünde bulundururarak daha fazla çalışırım. Buda benim iki şekildede gelişmemi sağlayacak bir etken. İleride ise zaten benim temennim konser fotoğrafçısı olmak bunun içinde yavaş yavaş uğraşıyorum.Şu anda kendimi hazır hissetmiyorum ama gün geçtikçe kendime güvenim artıyor ve bunun ile birlikte fotoğraf aşkım artıyor. :) Buda beni umuyorum ki istediğim dileklere adım adım yaklaştıracak. Güzel bir anket teşekkür ederim. Paylaşımınızdan ötürü "cbaytan" :)
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 18 Eylül, 2011, 03:13:14 »
nedeni ise ben çektiğim fotoğrafları değer verdiğim öncelikle aileme ve çevremdeki bir kaç arkadaşıma gösterdikten sonra olumlu/olumsuz eleştiri aldıktan sonra kendimi geliştirebilirim.Eğer olumlu eleştiri alıyorsam bilgi sahibi oldum ve devamını getirmem gerektiğini anlarım. .................

Güzel bir anket teşekkür ederim. Paylaşımınızdan ötürü "cbaytan" :)

Bende teşekkür ederim, aklıma gelen soru sizi aileniz ve arkadaşlarınız yerine, sanat hocaları ve/veya gerçek sanatçılar eleştirseler daha iyi olmazmıydı?
İlla beyin fırtınası yapacağız ya.  8)

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #8 : 18 Eylül, 2011, 03:23:43 »
Bende teşekkür ederim, aklıma gelen soru sizi aileniz ve arkadaşlarınız yerine, sanat hocaları ve/veya gerçek sanatçılar eleştirseler daha iyi olmazmıydı?
İlla beyin fırtınası yapacağız ya.  8)

Ya tabi ki de aynen katılıyorum size :) Fotoğraftan anlayan kişilerin her türlü eleştirisine saygım var. Onların yapacağı eleştiriler daha yapıcı olur. Ama ilk başta bir ufaktan başladık aile ve arkadaş derken yavaş yavaş sanat ustalarındanda alacağız hayırlısı ile... :)
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Konu Nedir - Tema Nedir - Fotoğraf Okuma Nedir

Başlatan cbaytan

Yanıt: 1
Gösterim: 22407
Son İleti 23 Nisan, 2012, 14:50:39
Gönderen: Baha
Fotoğrafçı-iyi Fotoğrafçı-Fotoğraf Sanatçısı Farkları ve Tanımları.

Başlatan cbaytan

Yanıt: 4
Gösterim: 27650
Son İleti 22 Ocak, 2012, 22:54:11
Gönderen: healtyhead
Fotoğraf Yada Film Çekimleri İçin Amatörce Sahte Kan Yapımı!

Başlatan muhsinbagdadi

Yanıt: 3
Gösterim: 17105
Son İleti 03 Ekim, 2012, 23:29:56
Gönderen: PENTAX
XI. Dümbüldek Suyu Fotoğraf Sergisi - Memişoğlu Petrol Desteğiyle

Başlatan cbaytan

Yanıt: 5
Gösterim: 18537
Son İleti 01 Mayıs, 2012, 22:58:05
Gönderen: cbaytan
Bu Pazar Fotoğraf için Ne Yaptın? (Ocak Son Hafta)

Başlatan cbaytan

Yanıt: 4
Gösterim: 24907
Son İleti 30 Ocak, 2012, 00:55:47
Gönderen: ercan69