Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ama marka konusunda pahalı olduğundan "B&W" markada anlaşamıyoruz, neredeyse bir lens fiyatında... Fiyat performans açısından HOYA öneriyorum. Kaliteli ve fiyatı makul.
bende üstadlara bi soru sormak istiyorum.. sepya veya siyah-beyaz efekt filtreleri mi yoksa photoshop mu daha iyi sonuç verir..?
Üstadlar yazmadan önce ben cevap vereyim, benim mantığıma göre, ışığa renk kaydırma haricinde bir şey yapıyorsanız bunu PS ile yapamazsınız, mesela PL filtrelerin lüzümsuz açılardan gelen ışığı kesmesi, UV filtrenin 400nm ve altı dalga boyunu kesmesi, veya ışığın hepsi kesilip ND filtrelerde alınan zaman uzunluğu gibi, bunları PS ile nasıl yapacaksınız? Ama iş sadece renk kaydırma ise iş çok kolaylaşıyor, hele layers ve mask'ları iyi kullanabiliyorsanız çok daha iyi, sadece istedğiniz bölgelerde yapabilirsiniz bu işlemleri. SB efekt filtrelerinden kastınız nedir? Eğer bizim film SB fotoğrafçılıktan etki filtreleri olarak bildiğimiz sarı-oranj, kırmızı, mavi ve yeşil filtrelerden bahsediyorsanız PS'de bütün bunları kendi renk kanallarında tek hamlede yapabilirsiniz, mesela "channel mixer" metodlardan sadece birisi ve bence en kolayı.Başarılar.
Başlatan KaBeş
Başlatan burkkan