Bayram = Sevinmek.
Sevinç, neşe ve mutluluğun daha fazla yaşandığı anlar için adeta Bayram edildi denir.
Evet bir Bayram gününe daha kavuşmuş oluyoruz. Çok şükürler olsun kavuşturana.
Yeni bir Bayrama girilirken aslında sevinmek kadar üzülmek de var.
Fani olan hayat için ömrümüzün azaldığını hayat için tanınmış zamanımızın hızla tükendiğini hatırlarken
bir de nerde o eski Bayramlar diyoruz. Neden hep eSki Bayramlar güzel olurdu. Aslında cevap çok basit.
Çünkü geriye dönüş yaptığımız da ilk önce çocukluktaki daha sonra gençlikteki Bayramları hatırlarız.
Özellikle çocuklukta yaşadığımız Bayramlar unutulur mu? O zamanlar köyde yaşardık.
Fakirlik yokluk yoksulluk hat safhadaydı. Yırtılan sökülen çamaşırlarımız sürekli yama ile yamanır sökükler de dikilirdi.
Dikiş makinesi olmadığından dikişler elde iğne iplik ile dikilirdi. Yırtıkları sökükleri dikilmiş temiz bir pantolun bile bizi sevindirirdi.
Bayram yaklaşırken Babamdan mantar tabancası istemeye başlardım. Bir tabanca için belki 15- 20 gün sürekli babama yalvarır aldırmak için ağlardım. Eğer bir tabanca alınmışsa bu sefer mantar parası lazım olurdu. Eğer babanızdan, ağabinizden yada amcanızdan 5 - 10 kuruş kopardıysanız bu bir kaç kutu mantar demekti. İşte benim için en güzel Bayramlar o günlerim di. Gün boyu akşama kadar mantar patlatırdık. Köy için de dağlar arasın da öyle yankılı ses yapardı ki hala kulağımda yankılanır o ses... Pank kavvvvvooooo.
Şimdi ki bayramlar biz gurbetciler için daha çok eş dost akraba ve arkadaşımızı görebilirsek güzel oluyor.
Bir de kendi çocukluğumuz da yaşadığımız Bayram sevinçlerimizi çocuklarımıza yaşatıp onların mutluluklarını paylaşabilirsek güzel ama bu da çok zor. Çünkü biz yamalı pantolun ile mutlu olurken onlara sıradan yeni çamaşırlara bile razı olmuyorlar, illaki moda olan markalardan istiyorlar. Akıllı telefonlarını bir üst model ile yenilemiş olmaları gerekiyor, çok harçlıkları olacak v.s İstekler çok. Hele çocuklarınız birde kalabalıksa Allah yardımcınız olsun

Neyse

Her şeyin gönlümüzce olduğu güzel bir bayram geçirmenizi ve daha nice Bayramlara kavuşmamızı Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.