Gönderen Konu: Pentax k-5  (Okunma sayısı 21809 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ercan69

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax k-5
« Yanıtla #15 : 10 Ekim, 2012, 23:56:08 »
ercan43, siz de benim yaş gurubumdansınız. İnşallah K5 ile aramıza katılırsınız.
K5 almaya karar vermeniz çok isabetli olmuş.Gerek bu sitede gerekse pentaxturkey.com sitesinde bazı pentax kullanıcıları diğer markalara geçtiler, fakat bir kısmı geri döndü.Profesyonel anlamda bu işle meşgul olanlar FF makine sevdasına farklı markalara geçebiliyorlar.
Bu sitede teknik anlamda en doğru ve doyurucu bilgileri vedib nicli arkadaşımızdan alabilirsiniz. Göreceksiniz ki O da size ff makineler ile APS-C makinelerin kırpılmış fotoğraf farkından başka çok ciddi farkları olmadığını söyleyecektir.
Pentaxa gelince...
APS-C formatta en iyi makinenin pentax K5 olduğunda birçok kullanıcı ve test sitesi hem fikir. Tüm amatörlerin ve birçok profesyonelin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen bir cihazdır. Seri numarası 4.. ile başlıyanlarda sensör problemi halledilidi. 3.. ile başlıyanların da zaten çok az kısmında bu problem vardı. Yani hepsinde yoktu.
Pentax lensler güzeldir.Özellikle Limited ve Star serisi lensler çok kalitelidir.Bu sitedeki insanlardan gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Sıfır olsun, garantili olsun derseniz, Fotoğraf Dünyasından alabilirsiniz. Pentax K bayonet lens üreten sigma ve tamron gibi firmalar da var.Onların lensleri de güzel. Kural olarak öncelikle makine üreticisinin kendi lensi tercih edilmeli.
Sorularınız oldukça bilenler mutlaka cevap verirler, bundan emin olabilirsiniz.
yunus abim ozlettin valla cayini icecem nekadarr ff nikona gecsemde koleksiyon gp k10 um duruyor gizli sevda

;) ;) ;)
« Son Düzenleme: 17 Ocak, 2013, 20:22:23 Gönderen: bFeeL »

Çevrimdışı REİS

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 11 Ekim, 2012, 00:11:38 »
Ercan iş yoğunluğundan Kayseri dışına pek çıkamıyorum.Ama buralara yolunuz düşerse çay da içiririm, yemek de yediririm.Lafı mı olur...

Çevrimdışı ercan69

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 11 Ekim, 2012, 00:12:57 »
bilirim abim benimkisi latife ama kesin gelecegim bu sefer kayseride bir bulusma cok hayalim birde memleketimi gorem

Çevrimdışı ercan43

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • XXXXXX
« Yanıtla #18 : 11 Ekim, 2012, 18:20:51 »
İlginize çok teşekkür ederim Mehmet bey. Bugün öğleden sonra Sirkeci'de Fotograf dünyası  mağazasında Oktay beyin yanındaydım. Pentaks k-5 i inceledim. Amacım Seri numarasına bakmaktı. amacınmı kendisine de söyledim. bunlar yeni makinalar dedi. Seri numarası 40 ile başlıyordu. İçim rahatladı. Benim nikon 5000 ve Nikkor 18-200 vr II lensime fiyat aldım. Biraz düşük geldi. Özellikle lens kaliteli ve üst düzey bir lens. Kendi ekipmanımı satılığa çıkaracağım. Biraz daha yüksek fiyata satabilirsem hemen K-5 'i almayı düşünüyorum. Tekrar teşekkürler, selamlar...

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 11 Ekim, 2012, 18:27:10 »
Ucuza alıp pahalıya satmaya çalışırlar. Benim 50 1.4 k serisi objektifime hayyamda 100 liraya alırım dedi adam. İyi günler dedim.

Sahibinden, donanımhaber gibi sitelerden satma şansınız daha fazla. Umarım kısa sürede kavuşursunuz K-5 e.

Çevrimdışı ercan43

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • XXXXXX
« Yanıtla #20 : 11 Ekim, 2012, 19:32:08 »
İlginize teşekkürler... :)

Çevrimiçi vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 11 Ekim, 2012, 19:51:51 »
  "ercan43" foruma hoş geldiniz. Pentax fotoğraf makinesi kullanma zorunluluğu yok. Maksat paylaşım ve dostluk; hoşça vakit geçirmek. Ortak noktamız fotoğrafçılık, adımız Pentaxtürk olmasından dolayı biraz fanatiklik olması doğaldır. Firmalar artık kötü gövde üretmiyor, Nikon ile fotoğrafa devam edebilirsiniz ama Pentax K-5 özel bir gövde... Herşey gönlünüzce olsun

Çevrimdışı ercan43

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • XXXXXX
« Yanıtla #22 : 11 Ekim, 2012, 20:37:24 »
Tabiki size hak veriyorum sayın arkadaşım. Esasen ben nikon makinamı yaklaşık üç yıldır kullanıyorum. İkinci el değeri çok düşmeden elden çıkarmak istedim. Ayrıca artık bende makinanın psikolojik ömrü bitti. Pentax'ı internetten inceleyip tanıtım videolarını izleyince kararımı verdim. ama daha önce fujifilm x-s1 ve sonrasında ise sony a 77 makinalara bakıyordum ki pentax aklımı başımdan aldı.  Elimdeki ekipmanı satar satmaz kısmet se almayı düşünüyorum. İlginize teşekkür ederim. Görüşmek üzere. selamlar...

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 12 Ekim, 2012, 13:40:13 »
Pentax kullanıcı arkadaşlar merhaba,
Ben nikon kullanıcısıyım. ama Pentax'a yeni ilgi duymaya başladım. Aşağıdaki sorularıma cevap verirseniz sevinirim. 
Pentax k-5 de türkçe menü var mı?
Ayrıca Tamron ve sigma veya tokina lenslerin Pentax bayonetleri varmı?
Pentax makinelerinizden memnunmusunuz? sorun yaşıyormusunuz?

Merhabalar.

Öncelikle üye olmanıza rağmen ZİYARETÇİ alanına konu açtığınızı belirtmek isterim. :)

Pentax K-5 türkçe menüdür. Saydığınız 3 markanın da Pentax bayonet lensleri mevcuttur. Yetkili servis ile geri dönüşler hakkında konuştum. Türkiye pazarında sorunlu Pentax gövde neredeyse yok. Yüzde oranı gayet iddaalı. :) Bende 3 yıl önce K-7 aldım. Ankara'nın -30 derecesinde, Akdeniz'in +50 derecesinde, inşaatte toz duman altında durmadan çekim yaptım. Çekim sayım sanıyorum 40bin üstü. Şuana kadar problem vermedi bana. :)

Merhaba Penyax k-5 sahipleri. Siteye yeni üye oldum. 60 yaşındayım. Emekliyim. Beni abiniz olarak kabul edin. Şu an Nikon DSLR kullanıcısıyım. Ama Nikon'dan Pentax k-5 'e geçmeyi düşünüyorum.
Ancak bazı tereddütlerim ve sizlere bazı sorularım olacak.
1- Pentax k-5 lerde sensörde leke problemi vardı. Son zamanlarda üretici firma bu sorunun halledildiğini açıkladı. Ve yetkili distribütörler vasıtasıyla satılan sensör hatası düzeltilmiş ürünlerin seri numaralarının 4 veya 40 ile başladığını belirtti. Acaba spot piyasada satılan kısmen ucuz olan k-5 lerin seri numaraları kaç ile başlıyor bilen var mı? Demem o ki spot piyasa ürünlerinin sensörleri lekeli mi?
2- Spotta satılan k-5 lerde Türkçe menü var mı?
3 - K-5 lerin iki ileri modeli çıktı. K-5 II ve K-5 IIs. Bunları alan ve kullanan var mı

Merhaba Ercan abi. :) Hoşgeldiniz aramıza.

1- Pentax'ta leke problemi sanıyorum sadece Türkiye'de görülmedi. :)) Nar A.Ş. bu konuda gayet temkinli. Keza K-30'da da numune ürün alındı öncesinde. Sanıyorum onaylanıp gümrükten çekilmiştir K-30'lar.

2- Tüm K-5 gövdelerde Türkçe Dil desteği bulunmakta. Ne yazıkki birçoğumuz ürünleri yurtdışından alıyor ve menüden türkçe dil seçeneğiyle kullanıyor.

3- K5ii ve K5iis geçen hafta sanıyorum daha Amerika'da satışa sunuldu. Türkiye pazarına girmesi 1 ay civarı sürer. Örnek tam boyut fotoğrafları inceledim. Aynı şekilde video performansını da. Tabi yeni özellikleri var, performansta 1 adım önde. Ama inanın K-5 ile K-5ii yada K5iis farklı fotoğraf performansı sunmuyorlar. Almışken K5iis alınabilir. Gerek bütçe gerek bekleme süresi için değer mi değmez mi o sizin kararınız artık. :)
« Son Düzenleme: 12 Ekim, 2012, 13:41:41 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı ercan43

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • XXXXXX
« Yanıtla #24 : 12 Ekim, 2012, 14:09:19 »
İlgine teşekkürler bFeeL arkadaşım.  Ben üye olmadan önce ziyaretçi olarak soru açmıştım. Bir  gece bekledim cevap gelmeyince sorumu aradım, bulamadım. Veya ben göremedim. Sonra hemen üye oldum. Ondan sonra benzer sorulardan oluşan yeni bir soru linki açtım ve sizlerle tanıştım.
Özet olarak siteyi beğendim. Sorduğum soruların cevaplarının hepsi esasen sitede var. Ama sağolsunlar arkadaşlar tek tek cevap vererek çok yardımcı oldular. Gördüğüm kadarıyla sitede yeni üye olan arkadaşlara çok yakınlık gösteriliyor ve yardımlaşma, üyeler arası dayanışma çok ileri düzeyde. Bu durum beni memnun etti. Sirkeci'de fotograf dünyası mağazasında sıfır k-5 i inceledim. Çok iyi bir makina. İleri modelleri dikkatimi çekti ama henüz düşünmüyorum. şimdilik k-5 bana yeter de artar bile. Elimdeki ekipmanı satar satmaz k-5 alacağım. bu arada ilgili mağazada k-5 fiyatı da gittikçe düşüyor. Bu da iyi bir gelişme. Son fiyat 2.715 TL olmuş. Tekrar teşekkürler, selamlar...

Çevrimdışı ercan69

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 12 Ekim, 2012, 17:12:42 »
ercan43 eger dah dusuk fiyata sifir almayi dusunurseniz benimle iletisime gecin yardimci olurum yalniz tabiki spotcu falan degilim yurt disinda yasadigim icin biraz daha dusuk fiyata alabilirim eger ilgileniyorsaniz pm atabilirsiniz tabiki ekipmanlarinizi sattikdan sonra ve sitemiz hakkinda ovgu dolu sozleriniz bizleri memnun etti arkadaslarla birlikde elimizden gelen yardimi yapacagiz sizlere

Çevrimdışı ercan43

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • XXXXXX
« Yanıtla #26 : 12 Ekim, 2012, 19:59:36 »
Çok teşekkürler ercan69. Önce ekipmanımı normal fiyata bir satayım sonra bir bakarız. Sağolun. İyi akşamlar...

herkese selamlar yeni bir pentax sevdalısı

Başlatan osonmez2

Yanıt: 10
Gösterim: 9459
Son İleti 14 Aralık, 2013, 09:46:15
Gönderen: arslanturegun
5 Yıl Bekleyip de Neden Pentax Aldım?

Başlatan VefaMetin

Yanıt: 11
Gösterim: 14014
Son İleti 17 Mart, 2013, 23:40:39
Gönderen: thkbr
Bir Pentax meraklısından herkese merhabalar!

Başlatan kusuriuri

Yanıt: 5
Gösterim: 6699
Son İleti 11 Aralık, 2014, 11:00:08
Gönderen: selman
Pentax Hangi lLensler

Başlatan Özgür

Yanıt: 6
Gösterim: 7653
Son İleti 26 Nisan, 2014, 10:54:41
Gönderen: selman
Pentax Ailesi Merhaba