Gönderen Konu: Pentax K5 ve Garantisi  (Okunma sayısı 19020 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı magnepan

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Pentax K5 ve Garantisi
« : 22 Ağustos, 2011, 01:33:13 »
Herkeze selam,arkadaslar K5 alma asamasında olan bırı olarak,karsılastıgım bır konuyu sızlerle paylasıp fıkır ve goruslerınızı almak ıstıyorum.Bır arkadasımın vasıtası ıle ıst sırkecı esnafından,turkıye garantılı K5 fıyatı aldım(kıt lenslı olarak 2500 tl,fıyatla ılgılı goruslerınızıde beklıyorum)fıyatı veren esnaf, arkadasıma su tavsıyede bulunmus,pentax,da durumlar bıraz karısık,bu makınayı alırsan,herhangı bır problem yasadıgında,karsında bır muhatap bulamazsın,yakın zamandada  dıst.nardan alınacak,dolayısı ıle makınayı alırsan arıza v.s gıbı durumlarda kendın halletme yoluna gıtmen gerekır,ben su anda bır muhatap bulamıyorum.....bu bılgı acıkcası benıde tedırgın ettı,her nekadar makıneyı dusurmeden cıddı bır arıza cıkarmayacagını bılsemde,sonucta elekt.bır cıhaz hersey olabılır,bu durumda garantısı olan bır cıhazla,teknık servıs ve muhatap bulamayıp, basbasa kalmayı ısteyecegımı zannetmıyorum,ozellıkle fotog.dunyasına yenı gırıyor olmam ve bır fotog.makınasının ne gıbı arızalar cıkaracagını ve pıyasasını bılmedıgım ıcın,ıster ıstemez su anda beklemeye gectım,konuya daır bılgısı olan arkadasların yorumlarını beklıyorum....

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: pentax k5
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos, 2011, 01:46:55 »
     Öncelikle hayırlı olsun demeli. :)

Doğruluk payı şöyle ki: işin içinde olmayan normal kullanıcılar bu sorunu hep yaşıyor. En yaygın marka Canon'da bile memnuniyetsizlik yüksek. Genelde şikayetler satışı olan marketlere gidiyor....

Nar olsa da olmasa da bir süre bu sorun böyle gidecek Pentax'ta. Zaman gerektiren şeyler bunlar. Bu iyi/kötü kabullenilmeli. Ama Pentax sanmıyorum ki Türkiye pazarını bıraksın; yani günden güne iyileşecek bir durum bu.

Ancak forumu kurmamızda ki amaçta işte tam olarak bu. Bir probleminizde (umarım olmaz) kapımı çalın lütfen. :) Pentax kalitesi farklıdır, kullanmaya değer birşey bu.
« Son Düzenleme: 22 Ağustos, 2011, 01:57:00 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı magnepan

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax K5 ve Garantisi
« Yanıtla #2 : 22 Ağustos, 2011, 02:03:10 »
bFeel, (Bir probleminizde (umarım olmaz) kapımı çalın lütfen),ıcten teklıfınız ıcın tesekkur ederım,ıst uzak oldugum ıcın k5 fıyatlarını,ınternet sıtel.takıp edıyorum,sırkecı ve hayyam reel fıyatlarını bılmıyorum,bu anlamda,saglıklı bır fıyat karsılastırmasıda yapamıyorum,sızce aldıgım fıyat nasıl,daha uygun bulma ıhtımalım varmıdır....

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 22 Ağustos, 2011, 02:05:05 »
Ücret uygun. :) Hayırlı olsun.
PENTAX K-3

Çevrimdışı magnepan

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 22 Ağustos, 2011, 02:10:06 »
tesekkur ederım...

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos, 2011, 09:53:21 »
     magnepan nikli arkadaşımızın içine vesvese sokup Pentax dışındaki bir markaya yöneltmek istemişler. Pentax makineler sanki arıza vermemek üzere yapılmış makineler, shutter ömrü diye bir şey yok. kullanabildiğin kadar kullan. Diğer markalara gelince zaten çoğunun ithalatçısı el değiştirdi. Hiçbir makinede arızalı olarak elde kalmamıştır. Teknik servis olayıda başka bir şey. Düşürmeden, kırmadan garanti süresi içerisinde servise gideni duymadım.
       Hangi cihaz olursa olsun beğendiğiniz, içinize sinen cihazı bozulacak endişesi olmadan doya doya kullanmanızı tavsiye ederim, hele Pentax K5 ise kulaklarınızı tıkayın yolunuza devam edin.  Hayırlı olsun....... Bol ve kararlı görüntüler kaydetmeniz dileğiyle.

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 22 Ağustos, 2011, 11:00:25 »
iyi fiyat güle güle kullan

Çevrimdışı magnepan

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 22 Ağustos, 2011, 11:15:32 »
Sayın vedıp ve sayın pentax,ıyı dıleklerınız ıcın tesekkur ederım

Çevrimdışı HaypurTiryading

• Üye
  • Eski Fuji'ci. :)
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #8 : 22 Ağustos, 2011, 14:03:24 »
Güle güle kullan.  :)
Pentax K10D
Pentax DA 18-55 WR, DA 55-300, A 50mm f2, M 50mm 1.7
Revuenon Special 35mm f2.8, 135mm f2.8 - Panagor Macro Convertor

Çevrimdışı Limited31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 22 Ağustos, 2011, 14:35:31 »
Hiçbişey olmaz pentaxa devam tam gaz.
Ne k100ler ne k10lar gördük.

Çevrimdışı magnepan

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 23 Ağustos, 2011, 10:53:28 »

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 23 Ağustos, 2011, 12:24:02 »
Bır arkadasımın vasıtası ıle ıst sırkecı esnafından,turkıye garantılı K5 fıyatı aldım(kıt lenslı olarak 2500 tl,fıyatla ılgılı goruslerınızıde beklıyorum)f

Selam, Nar Teknoloji sayfasından yetkili servis numarasını buldum, ben olsam onları arar uzun uzun aklımdaki tüm problemleri önceden not edip, güvenebileceğim bir muhatapla konuşurum. Ve alacağım makinanın garantisinin onlarda geçerliliği varmı ilk önce bunu öğrenirim. Konuşacağım ilk teknik konuda eğer K-5'te 2-3 hafta sonra sensörde leke oluşursa değişim yapacaklarmı? Yaparlarsa bu ne kadar sürer. Sadece bu konuda doyurucu cevap almanız işin %90'ını halleder bence. Gerisi normal garanti işleridir.

Telefon: Technical Service Hotline: 0 212 340 60 70
Nar Tek. Web sitesi:  http://www.pentax.com.tr/en/products.html

Çevrimdışı magnepan

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 23 Ağustos, 2011, 12:31:16 »
Selam, Nar Teknoloji sayfasından yetkili servis numarasını buldum, ben olsam onları arar uzun uzun aklımdaki tüm problemleri önceden not edip, güvenebileceğim bir muhatapla konuşurum. Ve alacağım makinanın garantisinin onlarda geçerliliği varmı ilk önce bunu öğrenirim. Konuşacağım ilk teknik konuda eğer K-5'te 2-3 hafta sonra sensörde leke oluşursa değişim yapacaklarmı? Yaparlarsa bu ne kadar sürer. Sadece bu konuda doyurucu cevap almanız işin %90'ını halleder bence. Gerisi normal garanti işleridir.

Telefon: Technical Service Hotline: 0 212 340 60 70
Nar Tek. Web sitesi:  http://www.pentax.com.tr/en/products.html
Hocam soyledıklerınızı,konuyu acma asamasında yaptım,nardan yetkılı bır kısı ıle gorusup,sızınde belırttıgınız hususları sordum,yanıt....Oguzhan Bey Merhaba,

Seri numarası 4 ile başlayan yeni seri K-5'lerde sensor leke problemi bulunmamaktadır. Bizim ithal ettiğimiz ürünler yeni ve sorunsuz ürünlerdir. Yasal olarak ta fatura tarihinden itibaren 2 yıllık süreçte gereken satış sonrası hizmeti verilmektedir. ..serdar ozansoy

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 23 Ağustos, 2011, 12:39:05 »
Serdar bey zaten bir numaralı yetkili. :)

Birinci ağızdan bunu duymanız rahatlatıcı olmalı.
PENTAX K-3

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 23 Ağustos, 2011, 12:39:28 »
Hocam soyledıklerınızı,konuyu acma asamasında yaptım,nardan yetkılı bır kısı ıle gorusup,sızınde belırttıgınız hususları sordum,yanıt....Oguzhan Bey Merhaba,

Seri numarası 4 ile başlayan yeni seri K-5'lerde sensor leke problemi bulunmamaktadır. Bizim ithal ettiğimiz ürünler yeni ve sorunsuz ürünlerdir. Yasal olarak ta fatura tarihinden itibaren 2 yıllık süreçte gereken satış sonrası hizmeti verilmektedir. ..serdar ozansoy

Direktmi konuştunuz yoksa e-maillemi? Bence telefonla görüşün ve velevki leke problemi veya AF problemi çıktı o zaman ne olur prosedür ne olacak diye sorun, alacağınız makinanın garantisini onlar yükleneceklermi bari? Doğu Bank'tan veya gittigidiyorda çantacılardan  alınmış makinaların  onlarda geçersiz olma ihtimali yüksek bence.

Ayrıca pentaxforums'ta seri numarası 4 ile başlayan şubatta üretilmiş bir kaç makinadada leke problemi görüldü, ama şikayetler 2 makinayla kaldı devamı gelmedi haberiniz olsun.

Pentax k-r aldım. Ama ıso ayarı yapamıyorum. Yardım edebilir misiniz?

Başlatan demirferrum

Yanıt: 33
Gösterim: 19421
Son İleti 15 Mart, 2013, 19:37:40
Gönderen: rsimsek
İlk DSLR'mi aldım. Sorunlar, tavsiyeler, temel ayarlar [Pentax K-r]

Başlatan Oldubitti

Yanıt: 9
Gösterim: 7779
Son İleti 12 Mayıs, 2016, 10:22:24
Gönderen: Lupara
Pentax makineler ve Yongnuo flaşlar hakkında soru

Başlatan Mhy

Yanıt: 3
Gösterim: 3805
Son İleti 11 Kasım, 2013, 18:15:09
Gönderen: Mhy
Pentax K-5 IIS aldım lens seçimi için yardım.

Başlatan mremre

Yanıt: 17
Gösterim: 13307
Son İleti 09 Aralık, 2013, 15:31:05
Gönderen: mremre
Pentax k-3 türkçe menü yükleme nasıl yapılr

Başlatan cengiz21

Yanıt: 5
Gösterim: 5379
Son İleti 07 Haziran, 2015, 23:30:57
Gönderen: cengiz21