Gönderen Konu: Pentax K5 ve Garantisi  (Okunma sayısı 19021 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı magnepan

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax K5 ve Garantisi
« Yanıtla #15 : 23 Ağustos, 2011, 12:50:48 »
Hocam oncelıkle ılgı ve alakanız ıcın tesekkur ederım(adınızı bılmedıgım ıcın ve tecrube ve yas ıtıbarı ıle benden ılerıde oldugunuz ıcın hocam dıye hıtap ettım,lutfen kusura bakmayın)telefonda gorusemedım,bende maıl attım,dogubank,cantacılar v.b gıbı yerlerde,narın garantısı gecerlı degıl,benım alacagım yer,nar garantılı satan,fotog.sudutyolarının alısverıs yaptıgı bır esnaf....esnaf dıyorkı,bırak senı,makına ıle alakalı bır durum oldugunda,ben bıle muhatap bulamıyorum,bunları goz onune alarak makınayı al,onun harıcınde pentax makınaya ılıskın,eksı bır soylem yok,hatta,ovgu ve tavsıye var,yanı sonuc olarak,sızın soyledıgınız gıbı,telefonda nar ıle yuz yuze bır gorusme yaparak,olayı sonlandıracagım....

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 23 Ağustos, 2011, 12:52:40 »
  Yurdum insanımın en büyük gıdası dedikodu..... Nar A.Ş.yi yıpratmaya yönelik dedikodu çok. İlk ağızdan sormak üşengeçliği diyelim bilemiyorum ama sorulmuş ve cevap tatminkar ise sorun yok.   Zaten Pentax Yetkili Teknik Servise ihtiyacınız olacağını sanmıyorum.
   Pentax K-5 makinenizi doya doya kullanın.... Fiyatı zaten çok uygun..

Çevrimdışı magnepan

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 23 Ağustos, 2011, 12:53:30 »
Bu arada adınızı mesajınızın alt tarafında gordum,dıkkat etmemısım

Çevrimdışı magnepan

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 23 Ağustos, 2011, 13:01:50 »
  Yurdum insanımın en büyük gıdası dedikodu..... Nar A.Ş.yi yıpratmaya yönelik dedikodu çok. İlk ağızdan sormak üşengeçliği diyelim bilemiyorum ama sorulmuş ve cevap tatminkar ise sorun yok.   Zaten Pentax Yetkili Teknik Servise ihtiyacınız olacağını sanmıyorum.
   Pentax K-5 makinenizi doya doya kullanın.... Fiyatı zaten çok uygun..
Vedıp bey buna dedıkodu demeyelımde,bılgı alısverısı dıyelım,cunku,konustugum kısıde narı kotuleyen bır tavır ve tutum ıcerısınde degıl,sadece muhatap bulmakta zorlandıgını,ıfade ettı,zaten aksı olsa,ben konuyu farklı algılar,konustugum kısı hakkında kaygıya duserdım, fotofraf ve fotograf pıyasasına uzak bırı olarak,bılgım kısıtlı,dolayısı ıle,bende aldıgım bılgıyı,mantık cercevesınde yorumlayarak,nar teknolojı ıle ırtıbata gecmek ıstedım,telefonda olmadı,maıl ıle sorular sordum vede yanıtını aldım,konuyu sızler daha ıyı bıldıgınız ve tecrube ettıgınız ıcınde sızlerede actım,ama tabıkı temkınlı davranmakta yarar var,sonuc olarak,cıhazın kalıtesı cok onemlı olsada,hızmet kalıtesıde,yabana atılacak bır konu degıl ve bazı durumlarda dahada bır onem arzeder duruma gelıyor

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 23 Ağustos, 2011, 13:09:24 »
esnaf dıyorkı,bırak senı,makına ıle alakalı bır durum oldugunda,ben bıle muhatap bulamıyorum,bunları goz onune alarak makınayı al,onun harıcınde pentax makınaya ılıskın,eksı bır soylem yok,hatta,ovgu ve tavsıye var,yanı sonuc olarak,sızın soyledıgınız gıbı,telefonda nar ıle yuz yuze bır gorusme yaparak,olayı sonlandıracagım....
Tekrar selam,

Bana hoca demenizde hiçbir sakınca yok, alışığım zaten.  :)

Bence esnafın yaptığı maganda muhabbeti, yetkili teknik servis olacak, problem çıkınca sizle muhatap olmayacak, Türkiyemi sanıyor  Japonyayı?  Pentax'a tek bir emaille olmazsa bir telefonla darmadağın edersiniz adamları. İnglizce email gönderecek imkanınız yoksa o başka tabii.

Unutmadan ben size distribütörle değil yetkili servis'in en uzman teknisyeni ile konuşabilirseniz konuşmanızı öneriyordum. Nedeni Distribütor zaten size iki adet yanlış bilgi vermiş.

1-İlk makinaları kontrol ettik hemen hepsi hatalı çıktı, daha sonra gelenler sağlam diyor, bu doğru olamaz çünkü sensör lekeleri en az 2-3 hafta kullandıktan sonra veya en az 5-10 dakikalık bir video çekiminden sonra sensörün üreticisi Sony'nin kullandığı yanlış yapıştırıcının buharlaşıp sensörün üstündeki camın kaplamasını eritmesi neticesinde ortaya çıkıyor. Bunların hepsini kontrol etmek bence teknik olarak imkansız çünkü lekeler azda olsa çok daha geçte çıkabilir.
2-Seri Nosu 4'le başlayan makinalardada çok sporadikte olsa leke çıktı. Ama %99 emniyettesiniz demeliydi size.
« Son Düzenleme: 23 Ağustos, 2011, 13:21:21 Gönderen: cbaytan »

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 23 Ağustos, 2011, 13:17:48 »
     Serdar beyin sanırım sıfatı "Ürün Müdürü" yada ben öyle sanıyorum. Daha önce hiç bu tarz konuşma fırsatım olmadı onla. :) Ancak muhattap edinebileceğiniz, işin içinde olan en iyi insanlardan biridir. :)

Kısacası elinizde Pentax ürün varsa rahatınıza bakın. :) İlgili güzel insanlar şuan Pentax desteği veriyor. Şuan için tek derdimiz güzel kareler yakalamak olmalı. :) :)
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı magnepan

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 23 Ağustos, 2011, 13:23:30 »
Tekrar selam,

Bana hoca demenizde hiçbir sakınca yok, alışığım zaten.  :)

Bence esnafın yaptığı maganda muhabbeti, yetkili teknik servis olacak, problem çıkınca sizle muhatap olmayacak, Türkiyemi sanıyor  Japonyayı?  Pentax'a tek bir emaille olmazsa bir telefonla darmadağın edersiniz adamları. İnglizce email gönderecek imkanınız yoksa o başka tabii.

Unutmadan ben size distribütörle değil yetkili servis'in en uzman teknisyeni ile konuşabilirseniz konuşmanızı öneriyordum.

Hocam tanımadan kımseyı yargılamayalım,bır oncekı mesajımdada belırttıgım gıbı,esnaf arkadasta dahıl,kımsenın narı kotuledıgı fılan yok,sızın ve benım bılemedıgımız konularda,problem yasamıs olabılırler,bundan dolayıda muhatap bulamayıp,bana samımı bır ıfade kullanmıs olabılırler,kendısı ıle bu konu vasıtası ıle tanıstım,oncesınde tanımam,dolayısı ıle maganda soylemı falan bıraz yakısıksız kalıyor,kendısıde sızın gıbı oldukca beyefendı ve bılgılı bır kısı....olakı bır problem hasıl olursa,ıngılızce maıl ıcın sızı rahatsız ederım ;D

Edit: Alıntı ile yazdığınız mesaj birbirine karışmıştı, ayırdım.
« Son Düzenleme: 23 Ağustos, 2011, 14:25:09 Gönderen: bFeeL »

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 23 Ağustos, 2011, 14:23:26 »
Konuya gereksiz yere karıştım arkadaşlar, kusura bakmayın, bazan böyle kaçınılmaz hatalar olabiliyor sosyal forumlarda.

Çevrimdışı magnepan

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 23 Ağustos, 2011, 15:24:48 »
Konuya gereksiz yere karıştım arkadaşlar, kusura bakmayın, bazan böyle kaçınılmaz hatalar olabiliyor sosyal forumlarda.

Kusura bakmayın ne demek hocam bu soylemınız benı uzdu,gereksız alınganlık yapmıssınız,ben sadece sızın ve benım dahı tanımadıgım bır kısının tamamen objektıf yorumunu aktardım,nar teknol.kotulemek gıbı bır nıyet olmadıgı ıcın,yanlıs yargılara varılmasını engellemek adına acıklama yaptım,sız ve sızın gıbı degerlı kısılerın yorum ve tecrubelerıne herzaman ıhtıyac var,aksı olsa bu forum bır ıse yaramaz,sızde anladıgım kadarı ıle fıkır ve tecrubelerınızı paylasmaktan yana olan bırısınız,gercek tecrubeye herzaman saygı duyulmalıdır...saygılar

Çevrimdışı muratso2

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 24 Ağustos, 2011, 05:01:24 »
Öncelikle İyi fiyat ,eğer almışsanız hayırlı olsun.Ben de bundan bir ay önce Nar'dan kit lensli makine aldım.Aynı endişeleri yaşadığım ve de yurtdşından getirttiğim K-5 sensör problemli çıktığı için epey araştırdım.Servisle konuştum ayrıca Serdar Beyle telefonda ve mailde uzun süreli epey görüşmemiz oldu.Hem servis hem de Serdar Bey çok yardımcı oldular.4 ile başlayan makinelerde problem olmadığı söylendi.Zaten Pentaxforum'dan da seri no'larında bir iki örnek dışında sensör sorununa rastlanmadığı kayıt düşülmüş.Bu iki sensör sorunu nasıldır gerçekten sensör sorunu mudur yoksa sensörün üzerinde leke midir ,basit bir tüketici hassaslığı mıdır bunu bilemiyorum.Ama nihayetinde sadece forumu bilenler ve üşenmeyip deneyimlerini yazan kullanıcılar seri no'larını girmişler.Bu nedenle belirtilen sensör sorunu olmayabileceğı gibi 2' den fazla  sorunlu makine de olabilir.Ancak 4 ten önce başlayan makinelere sensör temiz dense bile bulaşmamak gerektiği kanatindeyim.Benim ilk makinem 38 ile başlıyordu ve makinede hem toz hem de sağ altta ve ortada tipik sensör lekeleri vardı.Bilhassa uzakdoğuda özelikle Hong Kong’tan gelen makinelerde daha hassas olmak gerekiyor.Çünkü her ne kadar  Pentax toplattıysa da birkaç aracı değiştiren makinelerde iade prosedürü işlememiş olabilir.Toplatma tamamen sıfır hatalı makine anlamına da gelmiyor.Çünkü Pentax’ın Amerika ve Japonya ile Almanya dışında yoğun servis ağı  yok.Avrupa'da birçok ülkede servis var görünüyor.Ama pratikte bildiğim kadarıyla ağır servis sorunlarında başta Pentax Almanya ile birkaç merkeze gönderiliyor.Bu sebeble düşük te olsa eski seri makine ile karşılaşma ihtimali var. Serdar Bey  sensör problemi konusunda sorun olmadığını,makinelerin zaten yeri seri olduğunu,İlk 100 tane makinenin yanlış hatırlamıyorsam 5 tanesının deneme amaclı gümrükten cekildiğini ,geri kalanın hepsinin iade edildiğini ifade etti.Garanti konusunda sorun olmadığını  sorun çıktığında  bazı durumlarda makinenin birebir yenisiyle değiştirilmesinin sözkonusu olduğunu,hassas makineler olması sebebiyle bunun birçok durumda daha rasyonel çözüm olduğunu söyledi.Pentax forum da front focus sorununa ilşkin bazı  forum iletilerini sordum.Türkiye'de sadece bir kullanıcının bunu ileri sürdüğünü bunu da incelediklerini ama focusun doğru kullanılmadığını anladıklarını  makinede sorun olmadığını anlattı.Optik elektronikle görüştüğümde onlarda güven verici seyler anlattılar.Hatta Bükey’den aldığım Pentax K100 D için servis verip vermediklerini sordum.Ona da her türlü servisi verdiklerini söylediler.Sonuç olarak dünyada hiçbirşeyin aynı kalacağının garantisi yok.Benim anladığım Pentax firması da kurulduğundan beri sağlam bir sermaye  ve sirket yapısına oturmuş değil.Birçok ortaklık kurmuş bir firma.Asahi,Hoya derken şimdi de Ricoh.Hatta bir dönem Amerikalı İthalatçısı adına Asahi Pentax değil Honeywell Pentax adıyla makine üretmiş.Bu nedenle ilerde ne olacağını Türkiye ‘de kimin dağıtıp ,servis vereceğini kestirmek zor.2007 yılında Bükey’den makine aldım,ha makine sorun çıkarmadı belki ama şu an da makineyi bozulsa tamir ettirmek mümkün.Servis sorunları denince zaten Türkiye'de  birçok firmada  tam bir müşteri memnuniyeti söz konusu değil.2005 yılında 600 TL'ye aldığım Casio Z 750'nin bana göre  oldukça basit bir parçasının değişmesi için servis yarı fiyatını istemişti.Zaten kulLanıcı hatası olduğu için garanti de işe yaramamıştı.Ebay'den baktığımda istene parayla ikinci el temiz bir makine alıyor ve 100 tl de kar ediyordum.Ya da akıllı telefonların ekranını kazara kırsanız nerdeyse telefon fiyatı istedikleri gibi.Son olarak fiyat konusunda birkaç şey eklemek istiyorum.K-5 ,Zeynep Foto ,Aras foto ve Fotoğraf Dünyasında ve Hepsiburada'da var görünüyor.Aras'ta peşin 3100 taksıtlı 3300 ,Zeynep'te Taksıtlı 3600 cıvarı peşin ve 3 taksit 3239,Fotoğraf Dunyası  3297 peşin ,3400 taksitli,Hepsiburada'da ise peşin 3425 taksitli 3568 TL fiyat yazılmış.Almanya ve diğer avrupa ülkelerinde kit lensli en ucuz yaklaşık 1000 eurodan başlıyor ki nerdeyse  2600 TL 'ye gelir.Yine geçen bir arkadaş için Rusya fiyatlarına bakmıştık orada da 2800 2900 civarı hesap etmiştik.En ucuz Amerika da sanırım 1200 1300 dolara nette fiyatlar gördüm.Hatta 1100 dolara body alan da duydum.Bu itibarla garantili 2500 TL fiyat çok iyi.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 24 Ağustos, 2011, 08:42:44 »
muratso2:

Bu olayı direk sizden duymak iyi oldu. Nar Tek.A.Ş. gerçekten ilgili bu konuda. Ah bide yaygınlaşsa.. Oda zaman gerektiriyor sanırım.
PENTAX K-3

Çevrimdışı KaBeş

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 25 Ağustos, 2011, 00:52:44 »
fiyat çok iyi.. Amerika fiyatlarının çoğuna tax eklemek gerekiyor. netteki fiyatlardan satın al kısmına kadar gelince ilave tax çıkabiliyor. Tr'de 2500 süper fiyat. :o
FUJIFILM X-E1
FUJINON LENS XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS
FUJINON LENS XF 56mm F1.2 R

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 25 Ağustos, 2011, 18:32:42 »
2500 tl iyi fiyat...ben almaya karar verdiğimde umarım fazla yükselmez.

Çevrimdışı Selim

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #28 : 12 Kasım, 2011, 11:45:45 »
k5 lerin son durumu nedir malum pahalı bir model leke sorunu çözülmüşmü tam olarak?

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 12 Kasım, 2011, 13:23:56 »
k5 lerin son durumu nedir malum pahalı bir model leke sorunu çözülmüşmü tam olarak?

NAR'ın sattığı hiçbir üründe leke problemi olmadı. :)
PENTAX K-3

Pentax k-r aldım. Ama ıso ayarı yapamıyorum. Yardım edebilir misiniz?

Başlatan demirferrum

Yanıt: 33
Gösterim: 19421
Son İleti 15 Mart, 2013, 19:37:40
Gönderen: rsimsek
İlk DSLR'mi aldım. Sorunlar, tavsiyeler, temel ayarlar [Pentax K-r]

Başlatan Oldubitti

Yanıt: 9
Gösterim: 7779
Son İleti 12 Mayıs, 2016, 10:22:24
Gönderen: Lupara
Pentax makineler ve Yongnuo flaşlar hakkında soru

Başlatan Mhy

Yanıt: 3
Gösterim: 3805
Son İleti 11 Kasım, 2013, 18:15:09
Gönderen: Mhy
Pentax K-5 IIS aldım lens seçimi için yardım.

Başlatan mremre

Yanıt: 17
Gösterim: 13307
Son İleti 09 Aralık, 2013, 15:31:05
Gönderen: mremre
Pentax k-3 türkçe menü yükleme nasıl yapılr

Başlatan cengiz21

Yanıt: 5
Gösterim: 5379
Son İleti 07 Haziran, 2015, 23:30:57
Gönderen: cengiz21