Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hasan BeySizde şu an Türkiye deki benim bildiğim tek 85mm var. Sizden daha çok 85mm paylaşımı bekliyoruz
Ohaaa da ne oha. 10 numara bir fotoğraf.
Paylaşıma devam. Kullanımı çok zevkli bir lens. Fotoğraf üzerinde biraz oynama ile (keskinlik, çapraz işleme ve vinyet ekleme) çok tatlı fotoğraflar çıkıyor Bence.1by H.Alpaslan Yıldız, on Flickr2by H.Alpaslan Yıldız, on Flickr3by H.Alpaslan Yıldız, on FlickrAyrıca lensi K5 ile kullanacak arkadaşlara nacizane bir kaç tavsiyem olacak:- Vedib Bey'in de önerdiği gibi diyaframı 8 ya da 11 gibi bir değerde kullanın.- Eğer çok yakın bir cisim çekmeyecekseniz netlemeyi sonsuza alın. Zaten net alan derinliği 8mm de çok fazla olduğu için netleme için uğraşmanıza gerek yok.- Benim K5'te belki sorun vardır ancak ben her zaman pozlamayı -0.7 ya da ortam karanlıksa -0.3 değerinde tutuyorum. 0 pozlamada parlayan alan çok fazla oluyor.- Başarabilen var mı bilmiyorum ama bu "üçler kuralı"nı (rule of thirds ) ben bu lens ile başaramıyorum .- Denklanşöre bol bol basın. Hiç beklemediğiniz fotoğraflara vinyet ekleyince çok güzel kareler çıkabiliyor. Örnek 3. fotoğraf.
@itasdemirTeşekkür ederim İbrahim Bey,Makinayı yere koymadım 8mm Samyang'ın marifeti .
Bu fotoğrafı bugün anca düzenleyebildim:3by H.Alpaslan Yıldız, on Flickr
@itasdemir: Abi şu linki bir incele istersen: Fisheye Face-off: Pentax 10-17mm vs Samyang/Rokinon 8mm, on Pentaxforums
hava bulutluyken daha bir guzel oluyor bu lens. kadraj guzel olmus. balik gozunun hakkini veriyorsunuz.
Bu fotoğrafı bugün anca düzenleyebildim:3by H.Alpaslan Yıldız, on Flickr@itasdemir: Abi şu linki bir incele istersen: Fisheye Face-off: Pentax 10-17mm vs Samyang/Rokinon 8mm, on Pentaxforums