Bahattin Bey,
Aslında fotoğraf da netlik kaybı yok.
Netlik kaybına neden olan bir çok sebebler var.
1. sebeb kullandığımız bilgisayarın kalibresi.
diğer sebebler ise. Gözlerimin bozukluğu uzak 175+
yakın -275 olması yani gözlük kullanıyorum.
photoshop programımı çocuklar değiştirdi. CS5 den CC ye geçtik.
Fotoğrafı veb sitesine kaydederken küçülttüğümüzde bir sürü seçenek var
bicubik en iyisi bir türlü anlayamadım. Bu arada bu aralar pek özen de göstermiyorum .
Çünkü fotoğrafda netlik benim için önemli ama bazılarına göre pek önemli değil kompozisyona bakılıyor farklı sıradışı çekilere bakılıyor, benim klasik bir standardım var. sıradışı işler yapmaya zaman ayıramıyorum, bunun için zaman ve biraz ekipman zenliğide lazım. Bir de fotoğrafı her ne kadar kaliteli keskin küçültüp kaydetsek de yüklediğimiz bloklar kendilerine göre bir standart belirliyorlar, örneğin 1 mb boyutunda yüklediğimiz fotoğrafı siteye yükleyince 3/ 400 kb ye indiriyorlar, bahsettiğim yerden bir fotoğrafın linki ile fotoğrafı başka bir foruma yüklediğimizde biraz daha küçük boyuttta izin veriyorlar.
sebebler çok, ben elde çekim yaparım hep, ayrıca jipeg olarak kayıt yapıyorum. Işık renk değerlerini iyi ayarlayamayıp, odaklamayı iyi yapamazssak buda netlik akybı oluyor. Üç ayak kullanarak çekilen fotoğraflar daha kaliteli oluyor ama böyle bir alışkanlığım yok malesef. Aklıma gelen olumsuzluk ve aksaklıkları nakletmeye çalıştım. Umarım yazdıklarımdan bir fikir edinebilen olur.
aşağıdaki fotoğrafım eski bir çalışmamdır. Biraz gren var. Malum k10d iso konusu ve gece çekimleri konusunda sorunu olan makinelerimizden.

</p>
1. Boğaz Köprüsü İstanbul by Mehmet Çoban on 500px