Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yukarda verilen bilgiler gercekten cok guzel Ama digital teknolojinin , sehir efsanleri ile harmanlanmasi bu sektorde de karsimiza cikiyor anlasilan. Zamaninda 1-2 Mega pixel olan compact digital fotograf makinalari DSLR ile kagit ustunde kapisamiyacak durumda iken teknoloji nin avantajlari ile aldi basini gitti. Artik 15 Mega pixel compactlarda hic bir sey. Bu tuzaga ilk fotografcilik merakimda bende dustum ve Fuji Film den Semi Pro diye sirf 15 Mega pixel , 30X zoom var diye aldigim makinanin sonunda hicte oyle bir ise yaramadigini , su anda ki K10D nin teknik kiyaslamada hepi topu 10 Mega pixelcik olmasina ragmen fotograf farkinin x100 oldugunu ogrenmem tabiki zaman aldi.Canon ve Nikon gibi firmalarin FF icin yapmak istedikleri seyde sanirim aynen bu. FF cok buyuk bir fark oldugunu , FF makina alanin 10 Kaplan gucunde fotograf cekip , daha makina ile tanismasinin 3. gununde fotograf sergisi acacak duruma gelebilecekleri imajini yaratmaya calisiyorlar. Bu sekilde pahali FF makinalar benim gibi bu isin basinda olan daha bu isin mantigini kavramamis bilgisiz kullanicilar icin harika bir ticari tuzak olacak. FF makina almak , bir statu buyuk bir evrim degisimiymis gibi lanse ediliyor. Sahsi gorusum ihtiyaclari karsilayan bir makina en iyisidir. K10D nin sensorlari Sony ve Sony 2013 icin uretmis oldugu makinalarda halen ayni sensor var. Sadece FF bagli kalmak ve bunu takinti etmek aslinda tamda fotograf makina ureticilerinin market tuzagiymis gibi geliyor bana.,
Aslinda ayni seyi soyluyoruzHobi amacli ayda 2-3 defa eline makina alan bir adam ne yapsin FF makinayi. Mark II alip 1 sene boyunca kit lens ile gezinen adam biliyorum. Cunku buyuk elektronik marketteki satici bu en iyi, bu harika bu, sahane diye adami kafalayip satmis. Acikcasi ben bu isin cok basindayim ve cidden kendimi yetersiz ve bilgisiz hisediyorum. Su anda K10D benim icin yeterli iken yeni nesil bir FF makina cidden gereksiz bir masraftan baska bir sey degil. Cunku o makinayi gercekten nasil kullanmam gerektigine dair en ufak bir fikrim yok.
mesela bence d3300 var, alalı daha 6-7 ay oldu, ilk zamanlar bayaa fotograf cekmeye çalıştım ama şimdi dolapta duruyor, başkalarının çektigi fotograflara bakınca, kendi makinem bana çok başitmiş gibi geliyor, özelliklerini karıştırınca, birsürü çekim özelligi buluyorum ama genelde onlara dokunmuyorum, mesela genellikle ayarlar auto da duruyor, iç mekan, fortre, floresan, beyaz vs. bu ayarlara hiç dokunmadım, belkide dokunsam daha güzel fotolar cekerdim, 11 af noktası bana az geliyor, bi ara lens almayı dusundum, bir fotografcıya sordum bu konuyu, o da bana dedi ki '' BENCE DAHA ÜST MODEL AL DAHA İYİ FOTOLAR CEKECEKSİN, BU KAMERA GİRİŞ SEVİYESİ'' DEDİ, yani d7100 alıyımmış, ondan sonra lens almayı düşüneyimmiş dedi, bende kararsız kaldım, şimdide FF makineleri görünce aklım karıştı :D:D:D
Başlatan vedib