Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
En ideal portre lensi 85mm olduğu söylenir, yalnız benim böyle bir lensle deneme şansım olmadı.Bir de 50mm lensleri portre lensi diye söylerler ama 50mm gerçekten portre lensi midir anlamış değilim.
Ben K5'te Samyang 85mm f1.4 kullanıyordum. Acayip beğendiğim bir lensti. Sonra 700 kullandım ama 85mm bana iyi gelmişti. Şimdi gene 85mm kullanıyorum ama bu 56.6mm ye denk geliyor kropluda. FFte k5te aldığım dar alanı çekebilmem için 135mmlere çıkmam lazım; o da 1600 lira civarında O yüzden 85e alışmaya başladım zamanla
seninki biraz mecburiyetten alışma olmuş sanki aslında bu işleri çok abartıyoruz, fuji makinama 14mm aldım sonra 35mm aldım ikisi de prime. yok şöyle kaliteli yok böyle kaliteli, tamam da arkadaş biz bunu küçük olsun sürekli yanımızda olsun diye almadık mı, bu sefer bir de buna lens dizeceksek ne anladık bu işten dedim, sattım hepsini şimdi 18-55 kit lensi ile kullanıyorum, valla öyle rahatım ki, biliyorum ki yanımda sadece 18-55 var, iki adım ileri gidiyorum 85mm oluyor, üç adım geri gidiyorum 10-20mm oluyor. inanki bizimki müsriflikten başka bir şey değil, kursta bir genç var, asgari ücretle çalışıyor makinası canon 1100D, önünde 18-55 kit lensi var sadece ona parası yetiyor çünkü. öyle güzel fotoğraflara imza atıyorki imrenirsin, insan elindekine konsantre olsa, onunla neler yapar neler
Kesinlikle katılıyorum. Göz ardı etmek imkansız. Ama can yakıcı
Başlatan selluka
Başlatan cbaytan
Başlatan umitunaldi