Gönderen Konu: En güzel portre lensleri  (Okunma sayısı 27043 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: En güzel portre lensleri
« Yanıtla #30 : 09 Mart, 2014, 10:20:57 »
Güzel portre tebrik ederim. Yalnız nacizane ve affınıza sığınarak. Kontrast çok fazla. Yada direk jpg hali atılmış makinede de kontrast yüksek seçilmiş olabileceğinden jpg haline kontrast yoğun yansımış olabilir. Biraz kontrast yumuşatmak daha iyi gelir diye düşünüyorum. Ben bir deneme yaptım ama burayada koyamıyorum.

Teşekkürler. makinenin suçu yok. tamamen benim portre fotoğrafı işlemeyi bilmememden kaynaklanıyor.
Anadan Babadan Atadan Köylüyüm.

Çevrimdışı OnurD.

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 09 Mart, 2014, 16:19:41 »
Helios 77m diyorum Bende :D

Çevrimdışı lionyigit

• Üye
  • be different!
« Yanıtla #32 : 17 Mart, 2014, 07:16:24 »
fotograf ekleyememistim zamansizliktan

Pentax SMC M 50mm f1.7

Pentax SMC-DA 40mm f/2.8 Limited

Pentax SMC-DA 70mm f/2.4 Limited

Samyang 85mm f1.4

Pentax SMC-FA 77mm f/1.8 Limited

ocak ayinda aldim ve suanki gezimde kullaniyorum, laptopum yanimda olmadigindan ekleyemiyorum

+1

Kathmandu`dan selamlar

Bende ilk basta bu yanilgiya kapildim. Pentax K200D ve 18-50 & 55-200 kit lensleri ile baslayip, baya lens denedim.
Mesela 2 tane portre lensi vardi gecen aylarda. 70 limited ve samyang 85mm. ikisini satip 77 limited aldim
halen elimde 40 limited, 50mm f1.7 ve 18-135mm var.
hepsi ile portre cektim.

benim favori listem:

1. 50mm 1.7 (kullanabilenin elinde limitedleri dover bence) inanilmaz keskin ve harika bokehler ve renkler veriyor..
- bu lensi kullanacaksaniz sabir ve zaman lazim, odaklamada ustalasmak icin, sonra takir takir cekersiniz / bir donem cok kullandim ve kullandiniginiz zaman govdeye yapisiyor melet... gunluk gezi ve kisisel portre cekimlerinde kullaniyorum

2. 77mm limited / suanki hindistan ve nepal gezimde kullaniyorum... 70 limoya kiyasla AF si hizli ve renkler, tonlar daha yumusak.. tabiki keskin :)

3. 70mm limited / kompakt, keskin, AF si biraz yavas ama 77 limoya kisyasla bokehleri daha guzel...

4. 85mm samyang / bokehleri cok guzel, A modunda kullanimi pratik, keskinlik fiyat/performans acisindan beklenenin faslasini veriyor / kusuru buyuk ve agir olmasi benim acimdan

bunlari bir kenara birakirsak... dogru isik ve komposizyon ile 18-50mm kit lens yeterde artar...
madem oyle, ne diye limited aldin derseniz...
portre konusu fotografda en sevdigim konu... portre fotoraf cekmeyi cok seviyorum ve paraya kiyiyorum :)

K5 & K200D
Pentax SMC-FA 31mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-FA 77mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL IF DC WR - Pentax SMC M 50mm f1.7
Raynox DCR-150 1.5x Macro Lens - Raynox DCR-250 2.5x Super Macro Lens
Satılık / Pentax SMC-DA 40mm f/2.8 Limited

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 17 Mart, 2014, 19:13:13 »
manuel 50mm'ler bir harika gerçekten. bir ara sürekli kullanıyordum. çok güzel bokeh veriyor. f:4'den sonra inanılmaz keskinleşiyor. biraz dar kalsa da çok güzel manzaralar da çekilebilir manuel 50'lerle.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 17 Mart, 2014, 19:18:44 »
raw çekimden portre işlerken neler yapıyorsunuz. bir türlü beceremiyorum portre fotoğraflarını işlemeyi.

Çevrimdışı lionyigit

• Üye
  • be different!
« Yanıtla #35 : 18 Mart, 2014, 07:56:58 »
deneme yanilma ile ogrendim ben
adobe bridge de duzenleme yapiyorum
temel ogeleri- renk-kontrast-parlaklik vb.
bazen photosopda denemeler yapiyorum ki genelde birseye benzemiyor
gecen sene action olayini ogrendim
internette hazir ps actionlar var
ornek foto ile, begendiginizi indirip, ps attiktan sonra, action direkt fotografa otomatik uygulanabiliyor
ama genelde bu actionlar ucretli oluyor / gercekten iyi olanlar ozellikle

ayni zamanda lightroom var
bu programda daha sade ve basit
ayni zamanda filtrede netten bulup uygulama sansi var
tavsiyem lightroom
hem pc ve laptopu fazla zorlamaz hem ps den daha hizli
bende ilk firsatta lightrooma gececem :)

raw çekimden portre işlerken neler yapıyorsunuz. bir türlü beceremiyorum portre fotoğraflarını işlemeyi.
K5 & K200D
Pentax SMC-FA 31mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-FA 77mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL IF DC WR - Pentax SMC M 50mm f1.7
Raynox DCR-150 1.5x Macro Lens - Raynox DCR-250 2.5x Super Macro Lens
Satılık / Pentax SMC-DA 40mm f/2.8 Limited

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 18 Mart, 2014, 08:30:32 »
ornek foto ile, begendiginizi indirip, ps attiktan sonra, action direkt fotografa otomatik uygulanabiliyor

tavsiyem lightroom
lightroom güzel ama, türkçe yaması yok, bulsaydım ben de kendisini kullanacaktım, bulamadığım için ps ile devam ediyorum,
ben özel bir şey yapmıyorum, fazla pozlanmışsa kısıp, az pozlanmışsa açıyorum, biraz keskinlik, biraz kontrast vs. çubukları sağa sola kaydırmaktan başka bir şey bilmiyorum :)

Çevrimdışı akanarya

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Flickr
« Yanıtla #37 : 18 Mart, 2014, 09:33:30 »
@lionyigit kardeş harika albüm yapmışsın eline sağlık

eski postlarda kaçırdım mı bilmiyorum ama en önemli lenslerden birinin fotoğrafları yok: 50-135
bu lens eskiden bende vardı ama maalesef portreci olmadığım için bende ekleyecek portre fotoğrafı yok kusura bakmayın
bari kuş portresi ekleyeyim ben de :)

/Ali, F l i c k r
d610, 24-85vr
Digipod A-2542+Benro B2

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 18 Mart, 2014, 20:05:31 »

tavsiyem lightroom

ps kullanıyorum ben rawları işlerken. fakat bir türlü yumuşak portreler elde edemiyorum. sürekli manzara fotoğrafları işlediğim için ona benzer işlemler yapıyorum. fakat portre kaldırmıyor manzaraya yapılan uygulamaları. şu lightroom'u da bir türlü öğrenemedim. yaklaşık 12 yıldır ps kullanıyorum. biraz köreldim ps de ama lightroomu hiç bilmiyorum.

Çevrimdışı Suha

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 18 Mart, 2014, 23:50:54 »
LR candır can. Tık tık, brushlarla deri softlaştırmak vs işlemleri basitçe uygulanıyor.
Pentax Anıları

Nikon D3
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8G ED Nano

Çevrimdışı runo15

« Yanıtla #40 : 19 Mart, 2014, 00:10:01 »
ps kullanıyorum ben rawları işlerken. fakat bir türlü yumuşak portreler elde edemiyorum. sürekli manzara fotoğrafları işlediğim için ona benzer işlemler yapıyorum. fakat portre kaldırmıyor manzaraya yapılan uygulamaları. şu lightroom'u da bir türlü öğrenemedim. yaklaşık 12 yıldır ps kullanıyorum. biraz köreldim ps de ama lightroomu hiç bilmiyorum.

hocam bende Hep ps kullanıyorum lightroom'u hiç beceremedim. Photoshop için portrelerde raw da camera rawdan beyaz ayarı filan genel ayarları yapıyorum. Keskinkliğe ya hiç enlemiyorum yada illa gerekirse cok azcık detaydan çok ödün vermeyecek kadar -5,-15 arası oynuyorum.

Photoshopta gerekli makyajlamalar kırışık düzeltme filan yapıyorum.

Daha sonra photoshopta hazır filtrelerim var. Alien skin exposure 5 ile renk içerikli filtrleri ayarlıyorum ve arka planda çok renk cümbüşü varsa o renkleri biraz soluklaştırıyorum. bu sayede modelim ön plana cıkıyor. Modelin ten renk ve ruj (dudak) renklerini aşırıya kaçmadan belirgin yapıyorum.

Bir k10d kullanıcısı olarak iso dan yana sıkıntılarımda tek kurtarıcım gine ps filtrelerindne biri topaz labs denoise5 filtresi ile fotoğrafta noise giderme yapıyorum. Detaydan cok ödün vermeyecek ama cilteki ufak tanecikleri cok detaydan kaynaklı izleri azaltacak kadar uyguluyorum. Bu sayede portede gereken softluğu ideal olarak yakaladığımı düşünüyorum. Bunu sadece yüz bölgesine belirli yerlere uygulamak gerekirse maskeleme yapıyorum..

:) sizin kadar uzun süre ps kullanmadım daha acemi sayılırım fakat bu işlemlerin sonucu beni tatmin ediyor.
Pentax K10D
Pentax Battery Grip BG-2
SMC Pentax-DA 18-55mm F3.5-5.6 AL WR
SMC Pentax FA 50mm F1.4
Marumi MC UV Haze 49mm Filtre
Marumi DHG 58mm CPL Filtre
B+W 58mm ND 3.0-1,000X Filtre
Marumi 52mm UV Filtre
Dijital Ekranlı Kablolu Kumanda
Sırt Çantası ve Bir sürü ıvır zıvır.

Çevrimdışı zeda3000

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 19 Mart, 2014, 10:14:23 »
50 mm yeni AF lens aldim , Eski F/2 manuel ile guzel sonuclar ciksada netlik ayari yapmak biraz marifet istiyor.

Ama acikcasi en iyi sonuclari her zaman 135 mm ASAHI / TAKUMAR F/2.5 lensim den aldim. Portrede verdigi kesliklik benim icin harika otesi.

LR bana gore PS cok cok daha kolay ve hizli. LH o kadar alistimki 100 adet resmi 1 saate isleyip hemen bitirebiliyorum.

Portre Fotoğrafı (132 Sayfa)

Başlatan selluka

Yanıt: 4
Gösterim: 6860
Son İleti 25 Ocak, 2013, 13:46:15
Gönderen: selluka
Lensleri nasıl seçmeliyiz?

Başlatan cbaytan

Yanıt: 6
Gösterim: 35619
Son İleti 24 Ocak, 2012, 11:05:01
Gönderen: vedib