Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güzel portre tebrik ederim. Yalnız nacizane ve affınıza sığınarak. Kontrast çok fazla. Yada direk jpg hali atılmış makinede de kontrast yüksek seçilmiş olabileceğinden jpg haline kontrast yoğun yansımış olabilir. Biraz kontrast yumuşatmak daha iyi gelir diye düşünüyorum. Ben bir deneme yaptım ama burayada koyamıyorum.
+1Kathmandu`dan selamlarBende ilk basta bu yanilgiya kapildim. Pentax K200D ve 18-50 & 55-200 kit lensleri ile baslayip, baya lens denedim.Mesela 2 tane portre lensi vardi gecen aylarda. 70 limited ve samyang 85mm. ikisini satip 77 limited aldimhalen elimde 40 limited, 50mm f1.7 ve 18-135mm var.hepsi ile portre cektim.benim favori listem:1. 50mm 1.7 (kullanabilenin elinde limitedleri dover bence) inanilmaz keskin ve harika bokehler ve renkler veriyor..- bu lensi kullanacaksaniz sabir ve zaman lazim, odaklamada ustalasmak icin, sonra takir takir cekersiniz / bir donem cok kullandim ve kullandiniginiz zaman govdeye yapisiyor melet... gunluk gezi ve kisisel portre cekimlerinde kullaniyorum2. 77mm limited / suanki hindistan ve nepal gezimde kullaniyorum... 70 limoya kiyasla AF si hizli ve renkler, tonlar daha yumusak.. tabiki keskin 3. 70mm limited / kompakt, keskin, AF si biraz yavas ama 77 limoya kisyasla bokehleri daha guzel...4. 85mm samyang / bokehleri cok guzel, A modunda kullanimi pratik, keskinlik fiyat/performans acisindan beklenenin faslasini veriyor / kusuru buyuk ve agir olmasi benim acimdanbunlari bir kenara birakirsak... dogru isik ve komposizyon ile 18-50mm kit lens yeterde artar...madem oyle, ne diye limited aldin derseniz... portre konusu fotografda en sevdigim konu... portre fotoraf cekmeyi cok seviyorum ve paraya kiyiyorum
raw çekimden portre işlerken neler yapıyorsunuz. bir türlü beceremiyorum portre fotoğraflarını işlemeyi.
deneme yanilma ile ogrendim benadobe bridge de duzenleme yapiyorumtemel ogeleri- renk-kontrast-parlaklik vb.bazen photosopda denemeler yapiyorum ki genelde birseye benzemiyorgecen sene action olayini ogrendiminternette hazir ps actionlar varornek foto ile, begendiginizi indirip, ps attiktan sonra, action direkt fotografa otomatik uygulanabiliyorama genelde bu actionlar ucretli oluyor / gercekten iyi olanlar ozellikleayni zamanda lightroom varbu programda daha sade ve basitayni zamanda filtrede netten bulup uygulama sansi vartavsiyem lightroomhem pc ve laptopu fazla zorlamaz hem ps den daha hizlibende ilk firsatta lightrooma gececem
ps kullanıyorum ben rawları işlerken. fakat bir türlü yumuşak portreler elde edemiyorum. sürekli manzara fotoğrafları işlediğim için ona benzer işlemler yapıyorum. fakat portre kaldırmıyor manzaraya yapılan uygulamaları. şu lightroom'u da bir türlü öğrenemedim. yaklaşık 12 yıldır ps kullanıyorum. biraz köreldim ps de ama lightroomu hiç bilmiyorum.
Başlatan selluka
Başlatan cbaytan
Başlatan umitunaldi