Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi zaten lensin vereceği keskinlikten daha beterini biz elimizin titremesi ile ya da fokus kaçırarak sebep oluyoruz.Bence keskinlik ürün, makro ve manzara için önemli, ve tabi ki perspektif kadar önemli değil. Perspektif için doğru açı ve kompozisyon için de tecrübe ve göz gerek.
Aslında bazen keskinlikle kontrastı karıştırdığımızı fark ettim, örnekleri kurcalamadım ama biraz kontrast ve curves uğraşınca bizim anlayabileceğimiz farklar yok arada. Tabii bahsettiğin ürün, makro, manzara için FF'e burun kıvıran profesyoneller var, böööyle geniş açıyla çekilmiş, ormanın içindeki çürük yaprağı yiyen karıncanın dıdısını görmek lazım gelebilir kimine
8, 6, 3,1 deki renkler daha hosuma gitti benim
Abi bence ürün, makro ve manzara için FF'in tek avantajı diferaksiyon limiti. Geniş açı bir lenste APS-C 16mp ile f/8'de diferaksiyona takılırsın FF 24mp'de takılmazsın. Bunun dışında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Dijital'de de çeşitli yöntemler var bunun için. Şimdi aklıma gelmeyen bir yöntem far bir kaç yerden fokuslayıp birleştiriyorsun fotoyu.Tabi perspektif avantajı da var ama bir zahmet biraz geri gidersin yakalarsın o açıyı APS-C ile de...Not: Geleceği bilmem ama bu yazıyı yazdığımda A7 FF gövde kullanıyorum...
bi kere eger cekim degerleri ayni ise 4 fotograf daha aydinlik.Bu etkenlerden uzak mesafede renklerin farklilasmasi normal. diye dusunuyorum
Çözüm bulunur tabii, daha önce ürün çekim işine inat için bulaştığımi yazmıştım, yatak örtüsü çekimi yapan birisi için adamlar başka A4 baskı ve internet satış yapacakları halde hicbir şeye önem vermeyip "abi adamınki 50 mega pixel" deyince ben de olayı matris usulü 4 karede çekip birleştirdum "alın size 50 mpx" diye . Manzarada da aynısı geçerli kafayı takmaya gör.
Eh işte aynen öyle abi. Eğer yaptığın işten para kazanıyorsan yani profesyonelsen her türlü çözümü bulursun. Sadece düğün fotoğrafları için bence FF gerekli. O da gelin damat çekimleri için değil ama düğün esnasında anlık pozlamalarda. Çünkü FF'in perde hızı ve iso avantajı var. Tabi bir de toplu çekimlerde APSC'ye nazaran daha geniş alan aldığın için fotoğrafın kenarında kalan arkadaşların kafası abuk subuk şekil almaz distorsiyon yüzünden. Çoğu APSC kullanan arkadaş tammy 17-50 kullanıyor toplu fotolarda. tammy'nin 17mm distorsiyonu ise inanılmaz fazla :S. Aynı açı FF'de 28mm ile sağlanır ve herkes düzgün çıkar .