Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Referans sistemi daha etkin olabilir' mevcut referans sistemi malum smk scripti pek ic acici degil. Diger onerim siteye teni uye olan biri hemen satis bolumunde konu acamasin. Tabi bu sistemde art niyetlerin onune gecer mi pek sanmiyorum.
Bence böyle kısıtlamalar yerine site kullanımını özendirecek uygulamalar bulunmalı. Satış yapmak için üye olan kullanıcıyı satıştan sonra sitede tutabilmenin yolları aranmalı. Yoksa böyle bir sınırlama getirilirse üye olmadan vazgeçecektir tahminen yeni kullanıcı adayı.
Teşekkürler. Peki bu nasıl sağlanabilir? Sitede tutma uygulamaları neler olabilir?
Satıştaki ürünün daha önce satılan fiyatlarının kolayca görülebilmesi çok işe yarardı. Örneğin K5 için satış ilanı açılmış olsun. Daha önce sitede satışı tamamlanmış beş adet k5 in satış fiyatlarının sıralanması hem alıcı hemde satıcı için referans fiyat oluşması açısından iyi olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca işlemi tamamlanan satılık ilanları belli süre silinmesin (mesela iki yıl), bazı ilanlarda satış tamamlanınca ilandaki fiyat bölümü yerine satıldı yazıyor bununda engellenirse iyi olur diye düşünüyorum.Bir diğer konuda, Alınık satılık bölümünün daha detaylı katogorilere ayrılması gerekiyor. Kolay gelsin...
Daha fazla fotoğraf paylaşılan bir yer olması ilk aklıma gelen benim. Bunun için belki haftalık, aylık yarışmalar düzenlenebilir.
Forumun bilgi kaynağı ve başvuru merkezi haline gelmesi tek amaç olmalı; bunun dışında cafe forum'dan ileri gidemiyor. Şu anda PentaxTürk forum Pentax açısından başvuru kaynağı olmuş gibi, --güncellemeler --Türkçe kullanım kılavuzu ---Objektif tanıtımları ---karanlık oda bilgisi ---siyahbeyaz film vb. gibi konular açısından yeterlidir. Paylaşım olarak genel olarak teşrifatçılık yapar gibi sırf ileti sayısını arttırmak veya kişisel amaçları doğrultusunda forumun kullanılmasına izin verilmemeli,Genel olarak fotoğraf forumlarına göz attığınızda fotoğraf paylaşımı çöp veya ölü link halini alıp arşiv ve bilgi kaynağı olmamaktadır. Fotoğraf yorumları genelde arkadaş muhabbeti şekline girmekte, yol gösterici ve yönlendirici olmaktan ziyade "çok beğendim" "eline sağlık" "çok güzel olmuş" ibareleri ile sınırlı kalmaktadır.
benim icin bilgi kaynagi google ve http://www.pentaxforums.com sitesi yeterlidir. Ingilizcesi yeterli olmayanlar icin arkadaslar icin mantikli bir secenektir. bir gercekle yuzlesin lutfen. bireysel kullanicilarin forum sitesi kullanma amaclari bellidir.1. yeni govde veya lens alacak birinin dogru urunu uygun fiyatla alma cabasi ile yaptigi arastirma icin kaynak olmasi. (paylasilan fotograf ve lens/govde yorumlari belirleyici unsurlarin basinda)2. alisveris (bu sitedeki tek faal olan bolum ki ilk bu bolumden degisimin baslamasida bu tespiti dogruluyor)3. fotograf paylasimi “Paylaşım olarak genel olarak teşrifatçılık yapar gibi sırf ileti sayısını arttırmak veya kişisel amaçları doğrultusunda forumun kullanılmasına izin verilmemeli” diye baslayip devam eden bu yazidaki fikrinizi kesinlikle karsiyim. cok ama cok kotu bir dusunce ve yaklasimpaylasimin heleki Fotograf paylasiminin iyisi kotusu olmaz.yukarida belirtigim gibi lens/govde hakkinda bir fikir veren bir kaynak olur.lenslerin ve govdelerin spesifik bilgilerine herkes rahatca ulasabilir. onemli olan son kullanicidan cikan sonuclar ve bunlari paylasmasi.farkli fotograflar insanlara farkli bir bakis acisi ve perspektif kazandirabilir.fotograflar uzerinde yapilacak soru-cevap gibi sohbetler ile cekim teknigi vb. konularda bilgi alisverisi olur.Klasik yorumlar normaldir. fazlasini beklemeyin. Cunku oncelikle toplum kulturumuz elestiriye uygun degil. kimse elestirilmekten hoslanmaz, kimsede elestirmekten.Elestiri bilgi ve tecrube gerektirir. Profesyonellik gerektirir teknik ve sanatsal acidan.buradaki cogunlukta bu isi hobi olarak yaptigindan ve bunu sartlar elverdigince yeteneklerini gelistirmek isterse kitap okur, arastirir, kursa veya diger egitim kurumlarina gider, sosyallesip bilgi alisverisinde bulunur ve herseyden once mumkun oldugunca bol bol fotograf ceker.ayrica arkadas muhabbeti onemlidir. samimiyeti ve dostlugu gosterir uyeler arasindaki. yeni arkadasliklar kurar ve forum bulusmalarina sebep verir.4. sosyallesme5. teorik ve pratik bilgi ve tecrubenin paylasimiValla ben sizi anlamakta zorlaniyorum. yazinizdan sizin sitede hiyerarşik bir duzen istediginiz izlenimi dogdu bende.
Logodaki 90 mm 2.8 lens dikkatimi çekti. Pentaxın öyle bir lensi var mıymış?
Bu konuda ne yazık ki çok projemiz var. Ne yazık ki diyorum çünkü bazı şeylerin hatırla, teşvikle olmaması gerektiğini geçmiş yıllarda yaşadık, gördük. Dolu bir organizasyon için üyelerden talep gelmeli. O nedenle beklemedeyiz... Yakın bir tarihte bunun provası yapılabilir. Teşekkürler.
Başlatan Baha