Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tane tane açıklayayım. Her şeyden önce "af fine adjustment" menüsüne gel ve orayı kapat.1- Cetveli masaya koy.2- Fotoğraf makinanı TAV moduna getir.3- Enstantane 60, diyafram 1.8 ayarla. (Iso otomatik kaç olursa olsun)4- INFO tuşuna bas, en sağdaki 3. satıra tıkla. Girdiğin menüde tek satır olacak. En sağdaki 1 tane beyaz nokta olan seçeneği (orta nokta AF moduna) tıkla.5- LV tuşuna bas.6- Cetvelde bir sayıyı otomatik fokus ile netle ve fotoğrafı hemen çek.Sonuç:Eğer ki aşağıda ki 2. örnek gibi bir netice aldıysan problem yok fotoğraf makinanda demektir. Ancak eğer ki 3. yada 4. örnek gibi neticeler aldıysan şimdi "af fine adjustment" menüsünde -7 ile +7 arası değerler verip tekrar tekrar bu işlemi yapıp 2. örnekte ki gibi netice almaya çalışmalıyız. Bu test dışında kesin konuşmak mümkün değil ne yazık ki. Yapmanı tavsiye ederim.
testi yapmaya çalıştım işin ilginç yanı Lv 'deki sonuç ''0'' optik bakaçta +7 olunca düzgün sonuç çıkıyor yani
Vizörden sonuç nedir?
vizör diyoptride sorun olmasın?
mf da vizörden bakınca herşeyi net hale getiriyorsan sorun yoktur zaten etkilemez bencede,senin k-3 iyice bi check-up tan geçiriyoruz bu vesileyle..biraz once gogil dayıdan biraz araştırma yaptım,mesela bi nikon kullanıcısı 5 farklı lens için farklı faklı af fine adjustment değerli bulmuş,kimisi +10 kimisi +20 kimisi +5.
Hocam konu ile alakası yok ama fotoğraf ve yaşadığınız ili görünce Diyarbakır'da yaşayan bir Nevşehirli olarak ilgimi çekti
merhabalar,ben de cazip fiyatını görünce sıfırına bakmak için hayyam'ın yolunu tuttum.sıfır bir ürün çıkarıldı kutudan o kadar backfocus vardı ki hem gövdeyi, hem de lensi +10 yapmamıza rağmen malesef kurtarmadı.2. bir ürün getirtildi, onda da ayarlarla giderilecek boyutta da olsa sorun vardı..yani malesef lensten lense de ciddi fark olabiliyor..eğer garantisi varsa bir servise gösterin derim..
Diyoptri ayarı sizin nasıl gördüğünüzü etkiler,makinanın değil.Eğer makinada odak problemi varsa onu da doğru ayarlayamazsınız.Canlı önizleme contrast detect autofocus yaparken,vizorden bakarken cihazınız phase-detect af yapar.contrast detect af yavaş fakat genellikle doğru netleme yapar ki bu sebeple sonuçlar birbirinden farklı çıkmıştır.
Başlatan boraurganci
Başlatan sagkaya